Krijg een goed beeld van hoe jouw opleiding eruit gaat zien.
Na je studie Toegepaste Wiskunde ben jij degene die in een bedrijf of organisatie problemen in kaart brengt, analyseert en met behulp van wiskunde oplossingen bedenkt. Je leert samenwerken in een team en ontwikkelt professionele en persoonlijke vaardigheden.
Hiervoor volg je vakken als calculus, lineaire algebra, simulatie en statistiek.
Samen met je studiegenoten bedenk je oplossingen voor een vraagstuk van een bedrijf of organisatie uit de regio.
In het eerste jaar maak je kennis met de drie afstudeerrichtingen: Operations Research in de logistiek, Data Science en Engineering Mathematics. Aan het einde van jaar 2 kies je de richting die bij jou past. In de laatste twee jaar van je studie volg je vakken en werk je aan projecten die aansluiten bij jouw afstudeerrichting. Bij alle afstudeerrichtingen ga je aan de slag met A.I.
De eerste twee jaar zien je weken er gemiddeld zo uit:
Bij Fontys kun je Toegepaste Wiskunde ook volgen in het Engels. Iets voor jou? Ontdek de opleiding Applied Mathematics.
In het eerste jaar maak je kennis met vakken zoals calculus, lineaire algebra, kansrekening en statistiek. Je past je kennis direct toe in een projectgroep met een bedrijfsopdracht.
Om ervoor te zorgen dat je jouw ingewikkelde berekeningen kunt delen met collega’s, krijg je vanaf jaar 1 les in vaardigheden zoals communiceren, presenteren, kritisch reflecteren, beroepsethiek en Engels.
Naast wiskunde word je ook stap voor stap begeleid om te leren programmeren in MATLAB, Python, AIMMS en Excel.
In jaar 2 leer je meer over wiskunde en programmeren. Aan het einde van dit jaar kies je een afstudeerrichting:
Operations Research in de logistiek: Je lost logistieke uitdagingen op met wiskundige modellen en A.I. Je zorgt bijvoorbeeld voor optimale personeelsplanningen, planningen voor machine onderhoud of berekent hoe je producten optimaal in een magazijn plaatst.
Data Science: Je combineert wiskunde, informatica en A.I. om data te analyseren en voorspellingen te doen. Bijvoorbeeld om zelfrijdende auto’s te programmeren, virussen te voorspellen of om netwerken tegen hackers te beschermen.
Engineering Mathematics: Je zet technologische systemen om in wiskundige modellen. Bijvoorbeeld om chirurgische robots zo nauwkeurig mogelijk te programmeren of pakketjes efficiënt te verpakken.
In jaar 3 loop je stage bij een bedrijf dat past bij de richting die je gekozen hebt. Dit kan in Nederland of daar buiten.
Meer leren over Toegepaste Wiskunde of wil je juist even iets totaal anders doen? Wat je ook kiest, je minor is de perfecte tijd om je kennis te verdiepen of uit te breiden.
In de eerste helft van jaar 4 krijg je extra vakken die dieper ingaan op je afstudeerrichting en ook een project waarbij je met studenten van andere studierichtingen samenwerkt. Zo leer je een project vanuit verschillende perspectieven te bekijken.
De tweede helft van het jaar werk je aan een afstudeeropdracht. Je werkt aan een écht probleem bij een bedrijf in binnen- of buitenland. Zo’n afstudeeropdracht is een mooie opstap naar een baan.
Benieuwd wat er allemaal staat te gebeuren tot en na het aanmelden voor deze opleiding? Bekijk het hele aanmeldproces.
Meld je aan voor de Open dag, een online voorlichting of één van de andere activiteiten om kennis te maken met de opleiding.
We helpen je graag verder.