Voortraject Beeldend

  • Oriëntatie
  • Wat leer je?
  • Evaluatie en beoordeling
  • Voor wie?
  • Wanneer en hoe lang?
  • Inschrijving en kosten
  • Toegang tot bachelor Docent Beeldende Kunst en Vormgeving (ABV)
  • Toegang tot bachelor Vormgeving (ArtCoDe)

Oriëntatie

Als beeldende kunst en vormgeving iets voor je is? Heb je een beeldende ofwel creatieve aanleg en wil jij je later in deze richting verder ontwikkelen of misschien wel je beroep van maken. Dan is dit Voortraject Beeldend (ook oriëntatiecursus genoemd) van Fontys Hogeschool voor de Kunsten (FHK) iets voor jou!
Dit voortraject stelt je in de gelegenheid je talenten dieper te onderzoeken.Ervaar of onze vervolgstudies een optie voor je zijn om te komen tot een beroepsmatige ontplooiing van dit talent.

Wat leer je?

Je verwerft in deze cursus veel basisvaardigheden, waardoor je met meer succes (én plezier!) de beeldende opleidingen kunt volgen. Je maakt kennis met het opstarten en onderhouden van een creatief proces. Bovendien wordt het docententeam geassisteerd door studenten. Bij hen kun je terecht voor al je vragen. Hoe beleven zij hun opleiding en wat betekent dit voor je persoonlijke ontwikkeling.

Op de eerste dag krijg je informatie over en inzicht in onze opleidingen. Tijdens het traject ben je vooral praktisch bezig en is er aandacht voor verschillende disciplines. Dat betekent dat je het ene moment met een houtskooltje in de hand model tekent en een volgend lesblok multimediaal (en digitaal) bezig bent. Er is tekenen, fotografie, audiovisueel, interactief, grafische- en driedimensionale vormgeving en Bio Art. We bezoeken museum De Pont en je krijgt een lesblok Theorie der Kunsten. Het is nuttig om te weten dat dit traject, net als onze opleidingen, met competenties werkt, hierover krijg je meer informatie tijdens het traject.

Evaluatie en beoordeling

Telkens als je een vak hebt afgesloten krijg je een mailtje van de docent met feedback. Op de laatste zaterdag presenteer je het gemaakte werk aan een team van assessoren. Deze zullen je bevragen over je werkproces en je motivatie peilen. Ook beoordelen ze je competenties, als je hiervoor een voldoende scoort krijg je het certificaat uitgereikt.

Voor wie?

De oriëntatiecursus staat voor je open wanneer je:
- in het laatste of één-na-laatste jaar zit van havo, vwo of mbo (4-jarig)
- het voortgezet onderwijs al enige tijd achter je hebt gelaten

Wanneer en hoelang?

De cursus start twee keer per jaar - begin september en begin januari - en duurt veertien hele zaterdagen.

Startdatum:        zaterdag 12 januari 2019
Einddatum:        zaterdag 18 mei 2019

Inschrijving en kosten

Je kunt je inschrijven via de knop "aanmelden" onder startdata (zodra de inschrijving geopend wordt).
De kosten bedragen € 450,00 inclusief materialen, exclusief afdrukken van foto’s. Restitutie van het cursusgeld is bij onderbreking of voortijdige beëindiging in principe niet mogelijk.

Let op: er kunnen maximaal 20 deelnemers toegelaten worden. Inschrijvingen worden behandeld op volgorde van binnenkomst.

Toegang tot bachelor Docent Beeldende Kunst en Vormgeving (ABV)

Het behaalde certificaat geeft in combinatie met voldoende vooropleiding toegang tot de propedeuse van de bacheloropleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving aan de ABV. Het certificaat blijft drie jaar geldig.

Toegang tot bachelor Vormgeving (ArtCoDe)

Voor de bachelor Vormgeving aan de Academy for Art, Communication and Design (ArtCoDe) volgt er na het behalen van het certificaat een motivatiegesprek waarin je thuis gemaakt werk kunt tonen dat specifiek betrekking heeft op het profiel van deze opleiding. Je motiveert waarom je bij ArtCoDe wilt studeren.
Een positieve beoordeling van dit gesprek, geeft samen met voldoende vooropleiding en het behaalde certificaat (drie jaar geldig) toegang tot de propedeuse Vormgeving aan ArtCoDe.

Cursusniveau
Voortraject
Kosten
€ 450,– (BTW Vrijgesteld)
Studieduur
4 maanden
Lesplaats(en)
Tilburg
Startmoment(en)
12-01-2019

Startdata

Meer weten?

Heb je nog vragen?
fhkabv@fontys.nl of
tel. 08850 70355.