• In het kort
  • Wat kun je van ons verwachten
  • Wat verwachten we van jou

In het kort

Momenteel wordt steeds meer apparatuur ontwikkeld die ons helpt zwaar werk lichter te maken, of werk uit handen te nemen (robotica). Apparaten worden intelligenter en de elektronica maakt het gebruik beter en makkelijker. Mechatronica speelt een belangrijke rol bij het ontwikkelen van apparatuur om zorg op afstand voor ouderen mogelijk te maken (health & quality for life), maar het is ook belangrijk bij ontwikkelingen in de agrocultuur en industriële automatisering.

Meer over de inhoud

Wat kun je van ons verwachten

Wij kijken vooruit en begeleiden je naar de toekomst. Wanneer jij afstudeert zal de robotica alweer verder ontwikkeld zijn. Dit vraagt om een altijd up-to-date onderwijsprogramma dat past bij de vierde industriële revolutie (Industry 4.0) die de wereld verandert. Vanaf de start van je studie krijg je een persoonlijke studieloopbaanbegeleider die samen met jou je studie volgt. Interessante theorielessen worden afgewisseld met het oefenen van je technische vaardigheden en je voert aantrekkelijke projecten uit die leiden tot innovatieve producten.

Wat verwachten wij van jou

Heb jij een uitgesproken passie voor techniek, ben je leer- en nieuwsgierig en weet je van aanpakken? Dan is de opleiding Mechatronica jou op het lijf geschreven. Om de technische ontwikkelingen te kunnen volgen is het van belang dat je - naast het slim en creatief toepassen van de weg van wiskunde, theorie en praktijk - snel kunt schakelen. Mechatronica biedt veel werkgelegenheid op het gebied van ontwikkelingen in de medische wereld en zorgsector, de industrie en op het gebied van veiligheid. Als professioneel mechatronica engineer bouw je mee aan een leefbare toekomst.

Student voor 1 dag?

Wij nodigen je van harte uit om bij deze opleiding te komen kijken

Opleidingstype
Hbo-bachelor
Studievorm
Voltijd
Locatie
Eindhoven, Venlo
Startmoment(en)
September
Studieduur
48 maanden
Taal
Nederlands, Engels
Graad (titel)
Bachelor of Science

Vier je toekomst met de technische opleidingen:GEANNULEERD!

Datum:31 mei a.s. van 16.00 - 18.00 uur
Wegens te weinig aanmeldingen is deze activiteit geannuleerd. Met de aanmelders is inmiddels contact opgenomen.
Mocht je toch nog een vraag hebben stuur dan een email naar engineeringeindhoven@fontys.nl

Open dagen

Meer informatie

Factsheet

Alle info overzichtelijk bij elkaar.

Download facts

HBO Keuzegids Topopleiding 2018

Mechatronica Venlo is door de HBO Keuzegids 2018 onderscheiden met het predicaat Topopleiding!

Studie in cijfers

Bekijk het overzicht