• In het kort
  • Wat kun je van ons verwachten
  • Wat verwachten we van jou

In het kort

We gebruiken robots steeds meer om werk lichter te maken of om zelfs werk uit handen te laten nemen. De apparaten die we gebruiken worden met de dag intelligenter.

Mechatronica speelt een belangrijke rol bij onder andere het ontwikkelen van apparatuur om zorg (op afstand) voor ouderen mogelijk te maken (health & quality for life). Maar ook bij ontwikkelingen in de agrocultuur en industriële automatisering komt veel Mechatronica om de hoek kijken.

Let's brighten the future!

Meer over de inhoud

Wat kun je van ons verwachten

Robotica ontwikkelt zich in een hoog tempo. Dit vraagt om een altijd up-to-date onderwijsprogramma dat past bij de vierde industriële revolutie (Industry 4.0), waardoor de wereld blijft veranderen. Wij leiden je op tot een specialist in het systematisch ontwerpen van onder meer besturingstechnieken van robotgestuurde producten en machines. Tijdens je opleiding worden interessante theorielessen afgewisseld met het oefenen van je technische vaardigheden in de praktijk en voer je aantrekkelijke projecten uit die leiden tot innovatieve producten. Vanaf de start van je studie krijg je een studieloopbaanbegeleider aangewezen, die je begeleidt gedurende je hele studietijd.

Wat verwachten wij van jou

Heb jij een uitgesproken passie voor techniek, ben je nieuwsgierig en weet je van aanpakken? Dan is de opleiding Mechatronica jou op het lijf geschreven. Om de technische ontwikkelingen te kunnen volgen is het van belang dat je - naast het slim en creatief toepassen van wiskunde - snel kunt schakelen. Mechatronica biedt veel werkgelegenheid op het gebied van ontwikkelingen in de medische wereld en zorgsector, de industrie en op het gebied van veiligheid. Als professioneel mechatronica engineer bouw je mee aan een leefbaardere toekomst. Bouw je mee?

Sfeerafbeelding Fontys

Open dagen

Meer informatie

Jouw toekomst als engineer: Mechatronica

Student voor 1 dag

Kom je een dagje meelopen of proefstuderen? Leuk! Meld je hieronder direct aan.

Sfeerafbeelding Fontys

Studenten en docenten aan het woord

Sfeerafbeelding Fontys
Dit moet je lezen!
Opleidingstype
Hbo-bachelor
Studievorm
Voltijd
Locatie
Eindhoven, Venlo
Startmoment(en)
September
Studieduur
48 maanden
Graad (titel)
Bachelor of Science

Studiekosten

Collegegeld, studieboeken, laptop, ...

De kosten op een rij

Ontdek de opleiding samen met een Fontys Venlo student

Bekijk de opleiding door de ogen van Bas! Wat houdt de opleiding Mechatronica in? En welk advies heeft Bas voor aankomende studenten?

HBO Keuzegids Topopleiding 2019

Mechatronica Venlo is door de HBO Keuzegids 2019 onderscheiden met het predicaat Topopleiding!

Sfeerafbeelding Fontys

De opleiding Mechatronica is ...

Jort en Bas vertellen je er meer over!

lees hier meer over de afstudeeropdrachten van onze studenten

Sfeerafbeelding Fontys
naar de wall of fame