• In het kort
  • Wat kun je van ons verwachten
  • Wat verwachten we van jou

In het kort

We gebruiken robots steeds meer om werk lichter te maken of om zelfs werk uit handen te nemen. Apparaten worden intelligenter en de elektronica maakt het gebruik beter en makkelijker. Mechatronica speelt een belangrijke rol bij onder andere het ontwikkelen van apparatuur om zorg op afstand voor ouderen mogelijk te maken (health & quality for life). Maar ook speelt mechatronica een belangrijke rol bij ontwikkelingen in de agrocultuur en industriële automatisering.

Meer over de inhoud

Wat kun je van ons verwachten

Wanneer jij afstudeert zal de robotica alweer verder ontwikkeld zijn. Dit vraagt om een altijd up-to-date onderwijsprogramma dat past bij de vierde industriële revolutie (Industry 4.0) die de wereld blijft veranderen. Vanaf de start van je studie krijg je een studieloopbaanbegeleider aangewezen, die je begeleid tijdens je studie. Interessante theorielessen worden afgewisseld met het oefenen van je technische vaardigheden en je voert aantrekkelijke projecten uit die leiden tot innovatieve producten.

Wat verwachten wij van jou

Heb jij een uitgesproken passie voor techniek, ben je nieuwsgierig en weet je van aanpakken? Dan is de opleiding Mechatronica jou op het lijf geschreven. Om de technische ontwikkelingen te kunnen volgen is het van belang dat je - naast het slim en creatief toepassen van de weg van wiskunde, theorie en praktijk - snel kunt schakelen. Mechatronica biedt veel werkgelegenheid op het gebied van ontwikkelingen in de medische wereld en zorgsector, de industrie en op het gebied van veiligheid. Als professioneel mechatronica engineer bouw je mee aan een leefbaardere toekomst. Bouw je mee?

Student voor 1 dag?

Wij nodigen je van harte uit om bij deze opleiding te komen kijken

Opleidingstype
Hbo-bachelor
Studievorm
Voltijd
Locatie
Eindhoven, Venlo
Startmoment(en)
September
Studieduur
48 maanden
Taal
Nederlands, Engels
Graad (titel)
Bachelor of Science
studenten en docenten aan het woord
Je opleiding in het Engels volgen?

Toelating

Toelatingseisen voor deze opleiding
Havo Vwo
CM
EM na
NG na of nlt na of nlt
NT
Lees precies hoe het zit

Toelating mbo

Met een mbo-diploma (niveau 4) kun je worden toegelaten, mits deze voldoende aansluit bij de opleiding. Wil je weten of jouw opleiding voldoet? Neem dan contact op via WhatsApp: 0610176464.

Lees meer over team Rembrandts in Eindhoven

Open dagen

Meer informatie

Factsheet

Alle info overzichtelijk bij elkaar.

Download facts

HBO Keuzegids Topopleiding 2018

Mechatronica Venlo is door de HBO Keuzegids 2018 onderscheiden met het predicaat Topopleiding!

Studie in cijfers

Bekijk het overzicht

Sfeerafbeelding Fontys