AACOMA
Het onderzoeksproject AACOMA verbindt het MKB met innovatie instituten en technische centra. Bedrijven worden op de hoogte gebracht van geavanceerde methoden om met composieten producten te maken
Lopend
De onderzoeksgroep Additive Manufacturing richt zich op composietprinten, metaalprinten en 3D-printen. Het team van experts ontwikkelt innovatieve toepassingen en procesverbeteringen voor en met bedrijven, zodat deze toegepast kunnen worden in het productieproces.
Met een focus op toegepast onderzoek werkt de onderzoeksgroep samen met bedrijven, studenten, studententeams en andere kennisinstellingen om stappen vooruit te zetten en de mogelijkheden van Additive Manufacturing (AM) nog beter te benutten. AM is een proces waarbij producten worden gemaakt door lagen materiaal op elkaar aan te brengen. Het biedt nieuwe manieren om complexere producten te maken, prototypes sneller te produceren en afval te verminderen. Het onderzoek wordt gedaan met partners uit de industrie en richt zich vooral op de toepassing van AM. Ook ontwikkelt de onderzoeksgroep lesmateriaal om studenten kennis te laten maken met het vakgebied.
De onderzoeksgroep Additive Manufacturing is gevestigd op de Fontyslocatie Nexus in Eindhoven en op de Brainport Industries Campus (BIC), ook in Eindhoven.
De BIC is een moderne manufacturing campus in Eindhoven. Het is de plek waar de hightech maakindustrie samenkomt, waar we van elkaar leren en direct samenwerken met de nieuwe generatie technisch opgeleiden. De locatie fungeert als een ecosysteem voor:
Zij werken samen om te innoveren en het gebied van geavanceerde productie vooruit te helpen. Een van de spelers in dit ecosysteem is Fontys Hogeschool met de onderzoeksgroep Additive Manufacturing.
In de Objexlabs richten we ons op onderzoek en technologie voor Additive Manufacturing. Ons doel is om innovatieve oplossingen te ontwikkelen voor echte uitdagingen. Ook verbeteren we de huidige technologieën om efficiëntie en effectiviteit te vergroten.
Naast de standaard FDM/FFF printers gebruikt onze onderzoeksgroep gespecialiseerde apparatuur, zoals een roestvrijstalen SLM printer, een grootschalige robotarm korte vezel composiet 3D printer en een kleine continue vezel composiet 3D printer, om additieve productieprocessen te bestuderen en te verbeteren.
Onze onderzoeksgroep is onderverdeeld in drie Objexlabs:
Het onderzoeksproject AACOMA verbindt het MKB met innovatie instituten en technische centra. Bedrijven worden op de hoogte gebracht van geavanceerde methoden om met composieten producten te maken
Lopend
Additive Manufacturing Project Cooling of Electronics by NAtural COnvection (CENACO) Over het project Partners Contact Een koelsysteem voor het koelen van vermogenselektronica door middel van vloeistofkoeling op basis van natuurlijke convectie. Hiermee wordt er warmte afgegeven aan een warmtewisselaar ter plaatse van de te koelen component en deze warmte wordt via het koelmiddel afgevoerd naar een
Afgerond
Additive Manufacturing Project Reinforced Additively Manufactured Structures for Extended Survival (RAMSES) Over het project Partners Contact Reinforced Additively Manufactured Structures for Extended Survival (RAMSES). Onderzoek naar verbetering van vermoeiingslevensduur van 3D geprinte elastische elementen Onderdeel van: Additive Manufacturing Wat houdt het project in? In het kader van het RAMSES
Afgerond
Additive Manufacturing Project FAtigue investigations for Robust Additively manufactured Objects (FARAO) Partners Contact Partners MTA Nexperia VDL-ETG Contact Dr. Ir. A.J. (Bert) Huis in 't Veld Docentonderzoeker b.huisintveld@fontys.nl 0619268248 LinkedIn
Afgerond
Fontys Additive Manufacturing beschikt over moderne apparatuur en expertise op het gebied van materiaalwetenschappen, ontwerp en engineering, waardoor het een waardevolle bron is voor bedrijven die nieuwe producten willen ontwikkelen en produceren. Studenten zijn volop betrokken bij deze ontwikkeling.
Verdiepende technische minor over Additive Manufacturing (AM), ook bekend als 3D-printen. De toelatingseisen zijn gebaseerd op een technische bachelorstudie, zoals Werktuigbouwkunde, Mechatronica, Automotive, Toegepaste Natuurkunde, of een vergelijkbare studie. Het studiemateriaal is in het Engels. Als er deelnemende internationale studenten zijn, zullen de colleges ook in het Engels zijn.
Meer info over minorStudenten kunnen het hele jaar door contact leggen met bedrijven die actief zijn in de technieksector. Op het platform van Fontys Meet & Match staan meer dan 500 bedrijfsprofielen. Log in en kies met welke bedrijven je in contact wilt komen. Ook Fontys docenten en onderzoekers kunnen hier terecht om de juiste connectie te maken.
Heb je al een profiel?
Als je al een profiel hebt op dit platform, dan kun je via deze link jouw persoonlijke link opvragen.
Nog geen profiel, wel interesse?
Wil je wel gebruik maken van deze uitgebreide bedrijvendatabase en heb je nog geen profiel? Dan kun je als student via deze link een profiel aanmaken.
Fontysmedewerkers
Wil je als Fontysmedewerker een kijkje nemen in de database ga dan naar deze link.
Op de Brainport Industries Campus is een ecosysteem rondom Additive Manufacturing ontstaan, waar de onderzoeksgroep van Fontys een onderdeel van is. Bekijk de video hiernaast om indruk te krijgen van deze samenwerking.
Voor de andere onderzoeksgebieden werken we samen met de volgende bedrijven en kennisinstellingen: