Fontys Sociale Innovatiecentra

Fontys Hogeschool HRM en Toegepaste Psychologie wil midden in de samenleving staan. Daarom dagen wij de beroepspraktijk uit om de gedrevenheid en talenten van onze studenten en medewerkers te benutten. Wij zoeken voortdurend de samenwerking met bedrijven en instellingen om optimaal voeling met de praktijk te houden.

De professionele werkplaatsen van Fontys Hogeschool HRM en Toegepaste Psychologie zijn de Sociale Innovatiecentra (SIC). Deze zijn fysiek gesitueerd in de beroepspraktijk. Binnen deze authentieke omgevingen leren en werken professionals en studenten nauw samen, zodat alle partijen, de omgeving en de dienstverlening zich voortdurend blijven ontwikkelen.

Binnen dit innovatief onderwijsconcept staat praktijkgericht leren centraal. Onder begeleiding van een team docenten doen studenten reële werkervaring op, maken zij kennis met (startend) ondernemerschap en zorgt de expliciet uitdagende leeromgeving ervoor dat zij als toekomstbestendige professionals een maatschappelijke bijdrage leveren. Opdrachten voor de Sociale Innovatiecentra variëren van het ontwikkelen en aanbieden van trainingen, coachingstrajecten (individueel), ontwikkelen van interventies op basis van onderzoek, maar ook workshops, lezingen of korte adviestrajecten behoren tot de mogelijkheden.

Vanuit Fontys Hogeschool HRM en Toegeapaste Psychologie zijn er momenteel vijf Sociale Innovatiecentra actief op het gebied van zorg en welzijn, arbeid, werkgeluk, vitaliteit en smart working. Dit jaar start tevens een Fontysbrede professionele werkplaats voor studenten in het domein Mens en Maatschappij met een focus op ‘inclusiviteit in de samenleving’.

Video SIC

Wegens nog niet accepteren van de cookies is de YouTube video niet zichtbaar.

Bekijk hoe onze studenten impact maken binnen het bedrijfsleven.