Sprint naar content

Onderwijsopleidingen

Fontys Educatie is dé opleider en kennispartner op het gebied van onderwijs. Voor iedereen die de stap naar het onderwijs wil maken of al in het onderwijs werkt. We hebben een ruim aanbod educatieve opleidingen voor het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs.

Of je nou binnen het onderwijs wilt verbreden, verdiepen of specialiseren: Fontys is er voor je. Voor de havo/vwo/mbo scholier die het onderwijs in wil. Voor de professional die van carrière wil switchen naar het onderwijs of de herintreder die weer terug wil voor de klas. Voor de beleidsmaker of schoolleider die de basis wil leggen voor het onderwijs van de toekomst. Voor de onderwijsteams die hun school naar een hoger niveau willen tillen. En voor de onderwijsprofessional die zich verder wil specialiseren met een master of juist een korte opleiding of cursus...

Door te studeren bij Fontys kom je verder. Er is altijd wel een opleiding die bij jou past.

Wat voor onderwijsopleiding zoek jij?

Wil jij van betekenis zijn voor kinderen of jongeren, hen inspireren en het verschil voor hen maken? Een stevig fundament leggen voor de nieuwe generatie? Maak de overstap naar het onderwijs en kies voor een opleiding bij Fontys.

 • Flexibele opleidingen (o.a. voor leraar basisonderwijs, eerstegraads of tweedegraads lesbevoegdheid voortgezet onderwijs / mbo of een pedagogisch getuigschrift)
 • In eigen tempo, ook versneld
 • Veel enthousiaste carrièreswitchers gingen je voor
overstappen naar het onderwijs

Wil jij iets gaan doen in het onderwijs? Dan ben je bij Fontys aan het juiste adres. Niet alleen hebben wij een breed aanbod, studeren bij Fontys is ook gezellig en goed geregeld.

 • Ruime keuze bij de grootste lerarenopleiding van Zuid-Nederland
 • Fontys community #wijzijnfontys
 • Veel enthousiaste studenten gingen je voor

ik wil het onderwijs in

Als onderwijsprofessional ben je nooit uitgeleerd. Samen met Fontys leg jij een stevige basis voor het onderwijs van de toekomst. Of je nu gaat voor een master of juist een korte opleiding of cursus.

 • Pas je nieuwe kennis en vaardigheden direct toe in de klas
 • Regie over je eigen studie; flexibel qua inhoud en studieduur
 • Veel enthousiaste onderwijsprofessionals gingen je voor

ik werk al in het onderwijs

Ben je er een tijdje uit geweest en wil je weer terug voor de klas?

 • Je bevoegdheid blijft geldig
 • Met een cursus weer up-to-date (pedagogisch, didactisch en vakinhoudelijk)
 • Veel enthousiaste herintreders gingen je voor

herintreden in het onderwijs met een opleiding van Fontys

Fontys heeft een ruim aanbod aan trainingen met verschillende professionaliseringsthema's, zoals: begeleiden en coachen, leiderschap, gedrag, meertaligheid, vakdidactiek en creatieve vakken. Ook bieden wij incompany trainingen op maat.

 • Ruim en flexibel aanbod thema's, modules, maatwerk en incompany trainingen
 • Kies zelf locatie en tijd
 • Aansluiting bij de onderwijspraktijk, verzorgd door deskundige opleiders

educatieve maatwerk en incompany opleidingen voor onderwijsorganisaties

S

Oriënteren

Wil je verder kennismaken met een opleiding? Van maart tot en met juni organiseren we verschillende activiteiten zoals meeloopdagen, proefstuderen en meet & greets. Zo kun je nog beter een keuze maken die bij jou past. Bekijk de agenda voor de mogelijkheden.

Studiekeuzeactiviteiten Fontys Educatie

Advies nodig?

We kunnen ons voorstellen dat je graag even wilt sparren of advies wilt over de vele mogelijkheden die er zijn. Om te kijken welke opleiding bij jou past. Of als je wilt weten wat je kunt verwachten qua studiebelasting en hoe het te combineren valt met je privésituatie. Vraag dan een vrijblijvend gesprek aan met onze studieadviseur. Zij maakt je graag verder wegwijs!

Placeholder for Fontys video
Ik help je graag op weg door samen te bekijken welke opties er voor jou zijn binnen het onderwijs
Judith Boetzkes
Studieadviseur Fontys Educatie

Up-to-date blijven

Onderwijsthema's

Bij Fontys Educatie vinden we het belangrijk dat onderwijsprofessionals blijven leren. In de praktijk en van elkaar. Elke twee maanden staat er daarom bij Educatie een thema centraal. Zoals 'diversiteit en inclusiviteit in het onderwijs', 'innovatie in het onderwijs' en we gaan op zoek naar 'de nieuwe leraar'. Om de twee maanden voorzien we je van updates en verdieping in het onderwerp en bieden we (gratis) activiteiten voor onderwijsprofessionals.

Onderwijs van de toekomst

Wist je dat Fontys momenteel samen met het onderwijswerkveld en studenten werkt aan een nieuw flexibel onderwijsmodel voor de toekomst? Zo creëren we nog meer onderwijs op maat. En voldoen we beter aan de vraag van studenten naar leerroutes op maat, naar behoeftes aan verbreding of juist specialisatie, en aan de vraag vanuit het werkveld naar breder in te zetten leerkrachten. Samen dragen we ons steentje bij aan het terugdringen van het lerarentekort.

Op de hoogte blijven met Fontys Educatie

Blijf op de hoogte

We hebben dus volop wat te vertellen! Wil jij ook op de hoogte blijven van het laatste nieuws voor onderwijsprofessionals binnen en buiten Fontys, ons actuele scholingsaanbod, de onderwijsthema's die wij centraal zetten en interessante symposia waar je aan kunt deelnemen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief! We versturen de nieuwsbrief ongeveer eens in de zes weken.

Nieuws van (Pro) Educatie

{{ feed.values.title }}

{{ feed.properties.publicationDate }}

{{ feed.properties.description }}

Lees verder

  Contact

  Nieuwsbrief

  Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen in het onderwijs?

  Aanmelden Pro Educatie nieuwsbrief