Krijg een goed beeld van hoe jouw opleiding eruit gaat zien.
We verwachten dat je zelfstandig kan studeren. Je komt 1 keer in de week naar de opleiding. Hier volg je vakken en werk je aan vraagstukken uit de praktijk. Op je werkplek pas je toe wat je tijdens de opleiding leert. De studielast is 40 uur (contacturen, zelfstudie, werken in de praktijk)
Voor studiejaar 2025-2026 is dat op woensdag.
Je werkt op een relevante en door de opleiding goed gekeurde praktijkplek.
De deeltijdopleiding Social Work volg je in Eindhoven. De studie duurt vier jaar en richt zich vooral op jouw situatie in de praktijk. Je gaat vanaf het begin van de opleiding meteen minimaal 16 uur werken op een relevante werkplek. Daarnaast volg je vakken en werk je aan praktijkvraagstukken. Met een praktijkgericht onderzoek sluit je de opleiding af.
In het eerste jaar van de opleiding leg je een brede (theoretische) basis. Je volgt vakken zoals psychologie, sociologie, recht en filosofie.
Je werkt samen studenten en professionals aan brede uitdagende beroepsvraagstukken in de vorm van Real Life Challenge onderwijs.
Ook ga je minimaal 16 uur per week op een relevante en een door de opleiding goedgekeurde werkplek aan de slag. Deze stage kan zowel betaald als onbetaald zijn.
In leerjaar twee ga je aan de slag met bewustwording van je eigen gedrag. Je verdiept je kennis en daarmee krijg je meer handvatten om het geleerde in de opleiding in de praktijk toe te passen.
Dit jaar werk je minimaal 20 uur per week op een relevante en door de opleiding goed gekeurde praktijk plek.
In dit studiejaar krijg je zowel verbredend als verdiepend onderwijs. Hier ga je kiezen voor een verdiepingsprogramma of wel specialisatie binnen een van deze drie profielen: Zorg GGZ, Jeugdzorgwerker of Welzijn en Samenleving.
Een GGZ Professional richt zich op herstel van mensen met een psychiatrische stoornis en helpt hen hun plaats in de samenleving zo goed als mogelijk weer in te nemen. Je werkt binnen de Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ), verslavingszorg, maatschappelijke opvang of justitie.
Als jeugdzorgwerker, werk je met kinderen en jeugd van 0-23 jaar en met hun opvoeders. Dit doe je thuis, in de wijk of in een (jeugdzorg-)instelling.
Hoe kun je oplossingen bedenken voor ingewikkelde thema’s als armoede, eenzaamheid, diversiteit, veiligheid, gezondheid? Dat kan alleen door goed samen te werken met allerlei partijen, zoals buurtbewoners, gemeenten, woningbouwverenigingen, jeugdhulpverleners en scholen om zo samen creatieve, innovatieve oplossingen en strategieën bedenken voor allerlei maatschappelijke vraagstukken.
Het vierde jaar is een bijzonder jaar, want je gaat afstuderen! Je wordt uitgedaagd tot innoveren en sluit je opleiding af met een praktijkgericht afstudeeronderzoek.
Benieuwd wat er allemaal staat te gebeuren tot en na het aanmelden voor deze opleiding? Bekijk het hele aanmeldproces.
Meld je aan voor de Open dag, een online voorlichting of één van de andere activiteiten om kennis te maken met de opleiding.
We helpen je graag verder.