Thema's Educatie

Elke 2 maanden staat er bij Fontys Pro Educatie een thema centraal. Hiermee maken wij een verdiepingsslag in de onderwijsactualiteiten met o.a. interessante artikelen, podcasts, documentaires etc. Geïnspireerd raken met content rondom een thema? Bekijk hier onderin de thema's per periode.

Thema 2: Innovatie in het onderwijs

Het onderwijs verandert. Innovatie is verandering, vernieuwing en verbetering. Het doel van onderwijsinnovatie is dat het onderwijs voor studenten of leerlingen verbetert, met behulp van een nieuwe aanpak of technologie. Denk hierbij voornamelijk aan het oplossen van problemen op een frisse en innovatieve manier om gelijkheid te bevorderen en het leren te verbeteren. Bouwen aan onderwijs om talenten beter te herkennen en te stimuleren.

Thema 1: Diversiteit en inclusiviteit in het onderwijs

September t/m oktober 2021

Thema 3: Nieuwe leraar

Januari t/m februari 2022

Thema 4: Ontwikkeling van de onderwijs- professional

Maart t/m april 2022

Thema 5: Leerling/ student centraal

Mei t/m juni 2022

Diversiteit en inclusiviteit in het onderwijs:
Mensen zijn zich steeds bewuster van de systematische ongelijkheid in de samenleving en in het onderwijs. Hoe zorg je ervoor dat diverse mensen met diverse achtergronden elkaar begrijpen en dezelfde ruimte ervaren.

Innovatie in het onderwijs:
Het onderwijs verandert. Innovatie is verandering, vernieuwing en verbetering. Het doel van onderwijsinnovatie is dat het onderwijs voor studenten of leerlingen
verbetert, met behulp van een nieuwe aanpak of technologie. Denk hierbij voornamelijk aan het oplossen van problemen op een frisse en
innovatieve manier om gelijkheid te bevorderen en het leren te verbeteren. Bouwen aan onderwijs om talenten beter te herkennen en te stimuleren.

De nieuwe leraar:
Wie is die nieuwe leraar? Daar gaan we naar op zoek. We kijken naar ontwikkelingen buiten Fontys, maar ook binnen onze eigen educatieve opleidingen gebeurt op dit moment veel. Deze opleidingen bundelen momenteel de kracht en om samen met studenten en het werkveld de best denkbare en wendbare leraar op te leiden.

Wil jij op de hoogte blijven?

Fontys Educatie geeft om de 6 weken geheel in thema een digitale nieuwsbrief uit, waarin je op de hoogte gehouden wordt van het laatste onderwijsnieuws binnen en buiten Fontys, actueel scholingsaanbod en (online) events waaraan je kunt deelnemen. Meld je aan!

Locaties en contact