Sprint naar content

Health Innovation

  • Start februari en september
  • Nederlands
  • 30 ECTS
  • 5 maanden
Eindhoven
Maak jij het verschil in de zorg met jouw innovatieve ideeën?! Jij werkt in deze minor samen met medestudenten uit diverse studierichtingen aan complexe uitdagingen en innovatieve ideeën voor de zorg, waarbij de eindgebruiker altijd centraal staat.

Over de minor

English -> Click here

Met je medestudenten kom je tot unieke oplossingen die de zorg verbeteren. Je ontwikkelt én implementeert je nieuwe technologische oplossingen, ondersteund door betrokken opdrachtgevers uit het werkveld en enthousiaste docenten van Fontys. Deze minor bereidt je voor op de snel veranderende rol van zorgprofessionals en geeft je de vaardigheden om een leidende rol te spelen in de toekomst van de gezondheidszorg. Schrijf je in en maak een verschil!

 

What's in it for you?

  • Je leert een leidende rol in de zorg te pakken
  • Je bouwt een netwerk op van vooruitstrevende mensen in het werkveld
  • Je kan een nieuw product of dienst ontwerpen die toepasbaar is in de praktijk
  • Je weet hoe je een innovatie succesvol in de praktijk brengt
  • Je leert werken in een team met verschillende achtergronden
  • Je hebt een unieke toevoeging op je CV, iets waar het werkveld naar op zoek is
  • Je hebt een geweldige tijd met betrokken en enthousiaste docenten


Sfeerafbeelding Fontys
 

 
 

 

Opbouw

Samen met medestudenten ga je aan de slag met concrete praktijkuitdagingen. Je hebt les op maandag en woensdag. De praktijkdagen vinden plaats op dinsdag en donderdag. De helft van de tijd ben je aan het werk met en voor je opdrachtgever. Er zijn verschillende soorten opdrachtgevers aangesloten bij de minor, denk bijvoorbeeld aan: ziekenhuizen, gezondheidscentra, startups, gemeente en patiëntenorganisaties. Door Design Based Learning leer je door te doen: experimenteren, verbeteren en bijstellen leiden tot vernieuwende ideeën en betere oplossingen.

Hoe kan je een VR-racestoel inzetten in de revalidatie van CVA-patiënten? Studenten onder begeleiding van Geert-Jos van der Maazen zochten het uit! In de gamewereld is een bewegende stoel en VR headset al heel normaal, in de revalidatiesetting nog niet. Toch kan een revalidatietraject effectiever, zelfstandiger en vooral leuker gemaakt worden door gebruik te maken van deze tools. Als student zoek je uit wat er nodig is om deze tools tijdens een revalidatietraject in te zetten en hoe effectief het is.

Wegens nog niet accepteren van de cookies is de YouTube video niet zichtbaar.

Jouw ontwikkeling als professional staat continu centraal in deze minor waarin je ontwikkelingsgericht gaat leren. Jij zit achter het stuur en bepaalt de route naar het behalen van je leeruitkomsten. Je krijgt een aantal keer tijdens de minor de kans om je voortgang te presenteren aan je opdrachtgever en docenten. Zo weet je al vroeg in de minor of je op de goede weg bent. In een persoonlijk portfolio houd je jouw groei als professional bij.

Minorregeling
Je kunt hier de minorregeling downloaden. Het doel van de minorregeling is om je te informeren over wat je als student gaat leren in de minor, hoe de toetsing eruit ziet en wanneer je de minor hebt afgerond. Aan de minorregeling kunnen studenten rechten ontlenen.

  • Je creëert samen met betrokkenen passende oplossing(en) voor een praktijkgericht vraagstuk middels ontwerpmethodieken, en maakt je proces navolgbaar en inzichtelijk.
  • Je laat zien wat de waarde is voor relevante betrokkenen en draagt bij aan betekenisvolle impact in de context van het vraagstuk.
  • Je kunt effectief samenwerken in een projectcontext, zodat de beoogde projectresultaten worden behaald.
  • Je kunt feedback ontvangen en geven ten behoeve van zelfanalyse, en stuurt bewust jouw gedrag bij.
 

 

Voor wie?

Iedereen die een bacheloropleiding volgt aan een hogeschool, en die een innovatieve mindset en een passie voor het verbeteren van de gezondheidszorg heeft, is welkom.

 

 

Aanmelden voor deze minor

Meld je aan voor een minor die start in februari vanaf 1 juli tot uiterlijk 15 december.

Meld je aan voor een minor die start in september vanaf 1 februari tot uiterlijk 1 juli.


  • Niet elke minor start in februari en september, bovenaan de pagina van de minor vind je de startdata.
  • Minoren kunnen een numerus fixus instellen waarbij de inschrijving sluit als de minor vol zit, dus zorg dat je jouw keuze op tijd maakt!
    • Om te kunnen deelnemen aan de minor moet je de propedeuse behaald hebben of toestemming hebben van de examencommissie van jouw opleiding.
       
       

      Agenda

      Meld je hier aan voor een van onze activiteiten. Zo weet je zeker of dit de minor voor jou is! Bekijk bijvoorbeeld een voorlichting vanuit huis of meld je aan voor een meeloopdag op de campus. Wat je ook kiest, hopelijk zien we je snel.

      Er zijn op dit moment geen activiteiten gepland voor deze opleiding. Wil je toch graag langskomen of heb je een vraag? Neem dan contact met ons op.

      Praktische info

      Het onderwijs wordt in twee talen aangeboden: Nederlands en Engels. Het onderwijs én het onderwijsmateriaal wordt aangeboden in het Nederlands en het Engels. Denk bij materiaal bijvoorbeeld aan interessante kennisclips zoals TED-talks, en wetenschappelijke artikelen. Voor deeltijd/ duale studenten is er ook een deeltijdvariant van deze minor.

      Deze voltijdminor heeft een studiebelasting van 40 uur in de week. Dit betreft een combinatie van onderwijs, groepswerk en zelfstudie.

      Een minorregeling informeert je over wat je gaat leren in de minor, hoe de toetsing eruit ziet en wanneer je de minor hebt afgerond. Aan de minorregeling kun je als student rechten ontlenen.

      Ga naar de minorregelingen

       

      Locatie en contact