Programma

Met de minor Duitse taal en cultuur maak je een flinke stap naar het vloeiend Duits. Het programma is intensief, maar heel gestructureerd. Je weet waar je aan toe bent en wat je moet doen om je certificaat te behalen. De 30 credits minor kun je volgen met een instapniveau van A2+ of B1. De Mix and match varianten van 15 credits kun je volgen met een  A2 of B2 startniveau en combineren met bijvoorbeeld Nederlands of Engels.

Voor luisteren, lezen, spreken, schrijven in het Duits biedt het programma aansprekende actieve werkvormen. Daarnaast komt de taal tot leven door het bekijken en recenseren van films, televisie-uitzendingen en documentaires. Je doet verschillende opdrachten en via een vocabulairedossier maak je de groei van je woordenschat zichtbaar. De lessen worden voornamelijk in het Duits gegeven en je zult zelf mondelinge en schriftelijke presentaties in het Duits houden. Je wordt daarin begeleid door ervaren docenten, van wie een aantal Duits als moedertaal heeft. Met de minor Duits ga je ook op (meerdaagse) excursies naar Duitsland om de cultuur te proeven en meteen je taalvaardigheid toe te passen. De studiereis is optioneel en niet verplicht

Daarnaast werk je gedurende het semester aan een beroepsopdracht. Deze resulteert in een beroepsproduct waarin je laat zien hoe je major van toepassing kan zijn op Duitsland of een ander Duits taalgebied. Kies een stad of een prachtig Duits dorp dat nog niemand kent; hoe geef je toerisme daar een kans? Of welk product kun je bedenken dat je op de Duitse markt wilt brengen, en hoe pak je dat aan? Een student Communicatie kan samen met een student Commerciƫle economie een beurs organiseren voor promotie van de Moezel. Deze praktijkopdracht rond je af met een verslag en een gesprek.

Sfeerafbeelding Fontys