Programma

Met de minor Franse taal en cultuur maak je een flinke stap vooruit in je taalvaardigheid. Het programma is intensief, maar heel gestructureerd. Je weet waar je aan toe bent en wat je moet doen om je certificaat te behalen.

Voor luisteren, lezen, spreken, schrijven in het Frans biedt het programma aansprekende actieve werkvormen. Daarnaast komt de taal tot leven door het bekijken en recenseren van films, televisie-uitzendingen en documentaires. Je doet verschillende opdrachten en via een vocabulairedossier maak je de groei van je woordenschat zichtbaar.

Naast de actieve taalvaardigheidlessen leer je over de Franse (beroeps)cultuur via verschillende onderwerpen. Hoe vieren de Fransen bijvoorbeeld een vrijgezellenfeest? Of een housewarming? En waarom kennen zij geen 2e Kerstdag? En ga eens aan de slag met een prachtig Frans dorp dat nog niemand kent; hoe geef je toerisme daar een kans? Of welk product kun je bedenken dat je op de Franse markt wilt brengen, en hoe pak je dat aan?

Toetsing van de lessen en workshops verloopt via tentamens, presentaties en individuele opdrachten.

Daarnaast werk je gedurende het semester aan een praktijkopdracht. Deze resulteert in een beroepsproduct waarin je laat zien hoe je major van toepassing kan zijn op Frankrijk of een ander Frans taalgebied. Een voorbeeld is een student Engels die de invloed van het Frans op het Engels onderzoekt. Of de student Communicatie die samen met een student Commerciƫle economie een beurs organiseert voor promotie van de Champagnestreek. Deze praktijkopdracht rond je af met een verslag en een gesprek.

In het programma is ook ruimte voor gesprekken met je minorcoach. Hij of zij begeleidt je bij de zelfstudieopdrachten, kijkt samen met jou naar je voortgang en heeft waar nodig contact met je studieloopbaanbegeleider.

Sfeerafbeelding Fontys