Sneakpreview studieweek Communicatie Eindhoven

Sfeerafbeelding Fontys

Scroll door de agenda van Zowie en krijg een sneakpreview van onze opleiding en het beroepenveld. Je kunt onder andere minicolleges volgen en opdrachten maken, dus online proefstuderen. Zo krijg je een beeld of de opleiding Communicatie in Eindhoven bij je past.

Wat is een typische communicatiestudent? Nou, een student Communicatie is nét wat anders dan andere studenten. Iemand die niet bang is om af en toe precies het tegenovergestelde te doen. Iemand die nieuwsgierig en open minded is. En iemand die snapt dat hij/zij nog lang niet alles weet, maar enthousiast is om dit te leren. Je leert creatief en kritisch te zijn, lef te hebben, en tegen de stroom in te denken en te doen...

Heb je vragen? Stel deze dan aan Zowie.

03
Ma sept
04
Di sept
05
Wo sept
06
Do sept
07
Vr sept
03
Ma sept

8.45u Start school

Benieuwd hoe een dag uit het leven van student Zowie eruit ziet?

8.45u Start school

Student Zowie studeert de opleiding Communicatie in Eindhoven en met deze vlog brengt ze een dag uit haar studentenleven in beeld.

2 minuten

Moet je ook wat weten?

Jazeker! Dat ervaar je door de volgende opdracht.

Moet je ook wat weten?

Ja, natuurlijk. Communicatie is een vak. Als je goede communicatiemiddelen wilt maken, moet je bijvoorbeeld weten hoe communicatie werkt, hoe je een goede tekst maakt en hoe je communiceert met beelden. Nu lijkt dat eenvoudig, maar dat is het niet. Deze opdracht gaat over hoe je bepaalde tekens terug laat komen in een reclamebeeld (semiotiek). Zo kun je zien hoe je kennis gebruikt in de communicatiepraktijk. Lees eerst het artikel en beantwoord dan de vragen.

20 minuten

Sfeerafbeelding Fontys

04
Di sept

Hoe creatief ben jij?

Stel je verbeeldingskracht op de proef.

Hoe creatief ben jij?

We besteden veel aandacht aan kritisch denken, maar ook aan creatief denken, schrijven en verbeelden. Creativiteit is hetzelfde zien als ieder ander, maar er iets anders bij denken. Of het leggen van verbindingen die je normaal niet. Zoals potloodmerk Faber Castell hier doet in de ‘True colors’ campagne. Hiermee toont het merk op een originele manier dat hun kleuren levensecht zijn. We gaan jouw verbeeldingskracht even op de proef stellen. Bedenk een nieuwe uiting voor Faber Castell. Kijk naar de wereld om je heen. Je ziet voorwerpen, dieren of mensen. Maar bekijk het nu eens vanuit de vorm van deze potloodpunt.

2 minuten
Sfeerafbeelding Fontys

13.15u

Gesprek met mijn studieloopbaanbegeleider

13.15u

Slb (studieloopbaanbegeleiding) is erg belangrijk bij FHC (Fontys Hogeschool Communicatie). Een slb'er helpt je met je studievoortgang, met vragen die je hebt en met de toekomst van je opleiding en daarna. Wij besteden er veel aandacht aan en plannen regelmatig een gesprek met je in. Daarom hebben we als opleiding dan ook weinig uitvallers.

Stage

In dit filmpje zie je een aantal studenten van de opleiding Communicatie in Eindhoven op hun stageplek

Stage

In dit filmpje zie je een aantal stagiaires van de communicatieopleiding in Eindhoven op een rij en krijg je een beeld van wat zij doen en bij welke bedrijven je als communicatiestudent stage kunt lopen.

3 minuten
05
Wo sept

Studiereis, opdracht of minor in het buitenland?

Bij Communicatie in Eindhoven kan het allemaal en overal!

Studiereis, opdracht of minor in het buitenland?

Als je kiest voor Fontys Hogeschool Communicatie, dan heb je veel mogelijkheden om activiteiten in het buitenland te ondernemen. Tijdens je stage kun je ervaring in het buitenland opdoen, tijdens je minor of tijdens je afstuderen. Ook kun je er voor kiezen de gehele opleiding in het Engels te volgen. Je kiest dan voor de Internationale Bacheloropleiding 'International Communication Management'. Dit is een vierjarige communicatie bacheloropleiding die door Fontys Hogeschool Communicatie in Eindhoven gegeven wordt. Meer info hierover vind je op www.fontys.nl/icm.

Super serieuze test ;-)

Hoe gaat het er écht aan toe bij de opleiding Communicatie? Doe de test!

Super serieuze test ;-)

Hoe gaan docenten met studenten om? Wat is het lekkerste uit de kantine? Hoeveel loop je eigenlijk op een dag? Doe deze super-serieuze test!

2 minuten
Sfeerafbeelding Fontys

15.30u

Werken aan ons project

15.30u

Tijdens een project werk je 10 weken met een groepje studenten aan een opdracht voor een échte opdrachtgever. Aan het einde van de 10 weken presenteer je je ideeën aan de opdrachtgever. In dit filmpje zie je hoe onze net gestarte eerstejaars studenten hun bevindingen al presenteren aan de opdrachtgever NS!

2 minuten
06
Do sept

'Kruip in de doelgroep'

Hoe pak je een onderzoek aan?

'Kruip in de doelgroep'

Tijdens je opleiding Communicatie ga je onderzoeken wat de doelgroep doet, wil of wenst. Dit noemen we doelgroeponderzoek. Maar hoe pakken we dit aan? Waar beginnen we ons onderzoek? Welke vragen gaan we stellen? Wanneer weten we voldoende? In deze animatievideo leer je hier meer over...

2 minuten
Sfeerafbeelding Fontys

Life is a pitch

Onze studenten in actie.

Life is a pitch

Bij Fontys Hogeschool Communicatie (FHC) hebben we veel aandacht voor het maken van communicatievoorstellen en het bedenken van creatieve ideeën. Maar hoe overtuig je mensen van jouw idee? Ook dat leer je bij FHC.

1 minuten
Sfeerafbeelding Fontys

21.00 u

Op stap! Met Veerle en Zowie naar Stratumseind.

21.00 u

Stratumseind in Eindhoven is de grootste kroegenstraat van Nederland. Onze studenten zijn er na school vaak te vinden. Het huidige stamcafé van Fontys Hogeschool Communicatie (FHC) is Villa Fiesta. Ook studievereniging FACT (de studievereniging van FHC) organiseert hier vaak activiteiten.

07
Vr sept

Minicollege Inleiding in de Communicatie

In dit minicollege krijg je een korte inleiding over het communicatievak.

Minicollege Inleiding in de Communicatie

Volg dit minicollege 'Inleiding in de Communicatie', voordat je het oefententamen hieronder maakt.

4 minuten

Oefententamen

Maak dit oefententamen, nadat je het minicollege hierboven gevolgd hebt.

Oefententamen

Bij de opleiding Communicatie in Eindhoven word je theoretische kennis getoetst met een tentamen. Maak dit oefententamen, nadat je het minicollege hierboven gevolgd hebt.

5 minuten
STEL JE VRAAG Aan onze student QUINTY: