Krijg een goed beeld van hoe jouw opleiding eruit gaat zien.
Bij deze praktijkgerichte opleiding leer je hoe je met geld en financiën in een bedrijf omgaat. Je leert alles over boekhouden, budgetteren, financiële rapporten maken en analyseren. Ook ontwikkel je vaardigheden om te helpen bij beslissingen over geld, zoals investeringen en kostenbeheersing.
Finance & Control is een kleinschalige opleiding met een informele sfeer. Door de goede mix tussen theorie en praktijk kun je je kennis meteen toepassen tijdens de praktijkopdrachten. Je bent ongeveer 25 uur per week op school bezig met lessen en het werken aan projecten. Daarnaast werk je aan je persoonlijke ontwikkeling en leer je waar jouw kwaliteiten liggen.
Tijdens het eerste jaar volg je lessen van de opleiding Finance & Control, maar ook van de opleidingen Accountancy, Finance, Tax and Advice. Je proeft zo van alle drie de financiële opleidingen en ontwikkelt een stevige basis.
Na het eerste half jaar maak je een voorlopige keuze voor één van de drie opleidingen. Je volgt dan meer opleiding specifieke vakken. Wil je later toch nog veranderen? Dat kan!
In de hoofdfase (jaar 2, 3 en 4) van de opleiding staan drie rollen centraal: financial controller, business controller en business/data-analist.
In het tweede jaar loop je een oriënterende stage.
Daarnaast werk je op school aan verschillende thema's, zoals een masterbudget opstellen en een risicoanalyse maken. Je krijgt ook meer flexibel onderwijs. De inhoud, vakken en opdrachten staan vast, maar jij bepaalt in welke volgorde je deze elementen afrondt.
Na je stage in het tweede jaar ga je je in het derde jaar verder verdiepen in de drie rollen: financial controller, business controller en business/data-analist. In dit jaar staat de digitalisering, automatisering en internationale bedrijfsvoering centraal.
Ook kun je in het derde studiejaar al een minor gaan volgen in het binnen- of buitenland.
Als je in jaar 3 nog geen minor hebt gevolgd dan doe je dat in de eerste helft van jaar 4. Heb je de minor al wel gevolg? Dan werk je aan projecten en behaal je de laatste vakken.
Je sluit de opleiding af met een afstudeerstage van 20 weken. Tijdens deze stage voer je zelfstandig een opdracht uit bij een bedrijf. Zo laat je zien dat je klaar bent om in het werkveld aan de slag te gaan.
Finance & Control is een kleinschalige opleiding met een informele sfeer. Door de goede mix tussen theorie en praktijk kun je je kennis meteen toepassen tijdens de praktijkopdrachten. Je bent ongeveer 25 uur per week op school bezig met lessen en het werken aan projecten. In Venlo ligt de focus op onderwerpen als ondernemerschap, duurzaamheid en internationalisering.
Het eerste jaar vormt de basis van de opleiding; je leert over de structuur en functies binnen een bedrijf en je raakt bekend met de basisprincipes van bedrijfskunde. Je krijgt te maken met de vakken Business Basics, Analysis en Qualitative Research. Verder leer je in dit jaar een vreemde taal en hoe je onderzoek doet. Ook werk je, samen met een coach, aan je persoonlijke en professionele ontwikkeling.
In het tweede jaar breid je je kennis over finance, controlling en accounting uit. Je duikt vanaf de eerste dag van je studie de praktijk in door middel van projecten. Het grootste project van het tweede jaar, de StartUp Factory, helpt je bij het ontwikkelen van je ondernemerschapsvaardigheden.
Het derde jaar staat in het teken van je minor en stage.
Je loopt ongeveer 6 maanden stage bij een bedrijf naar keuze in het binnen- of buitenland. Zo doe je werkervaring op in de praktijk.
Met een minor kun je een persoonlijk accent aan je studie geven, maar je kunt ook de verdieping in gaan. Dit kan bij Fontys, maar een semester aan een externe hogeschool of partneruniversiteit in het buitenland is ook mogelijk.
In het laatste jaar volg je vakken als Finance, Controlling & Cost Accounting en Business Intelligence.
Je sluit de opleiding af met een afstudeerstage van 20 weken. Tijdens deze stage voer je zelfstandig een opdracht uit bij een bedrijf. Zo laat je zien dat je klaar bent om in het werkveld aan de slag te gaan.
Benieuwd wat er allemaal staat te gebeuren tot en na het aanmelden voor deze opleiding? Bekijk het hele aanmeldproces.
Meld je aan voor de Open dag, een online voorlichting of één van de andere activiteiten om kennis te maken met de opleiding.
We helpen je graag verder.