Jij werkt aan de toekomst van technisch onderwijs.
Jij leert het techniekonderwijs als geen ander kennen. Met jouw bevoegdheid kun je in het tweedegraads werkveld (mbo, vmbo, onderbouw havo/vwo) werken als docent technologie & toepassing in jouw afstudeerrichting. Maar ook buiten het onderwijs wachten er educatieve technische uitdagingen op jou.
Na de opleiding kun je aan de slag als:
Iedereen die is afgestudeerd is bevoegd om les te geven in het tweedegraads vakgebied Technologie & Toepassing. Afhankelijk van je afstudeerrichting geef je les in het domein Mens & Natuur of in Informatica. Als leraar techniek begeleid je je leerlingen om allerlei toffe projecten in elkaar te zetten.
Met jouw kennis van techniek en informatica, kun jij aan de slag als onderwijsadviseur. In dat geval werk je mee aan het vernieuwen van onderwijs. Je zoekt antwoord op vragen zoals: hoe kan IT gebruikt worden in de klas? En welke kennis hebben leerlingen in de toekomst nodig?
Werk jij liever achter de schermen mee aan het verbeteren van onderwijs? Dan kun je aan de slag als curriculumontwikkelaar. Je denkt na over lessenreeksen en schrijft content voor educatieve boeken. Je werkt bij een uitgever of overheidsinstelling.
Vind jij het leuk om meer mensen enthousiast te maken over techniek? Als coördinator van STEM-ofwel STEAM programma's ontwikkel je activiteiten om dat te doen. Misschien richt je je wel vooral op meisjes? De techniek kan wel wat powervrouwen gebruiken. Voor deze baan werk je samen met scholen, de overheid én instellingen zoals musea.
Werk je liever met volwassenen? Dan is een baan als trainer iets voor jou. Je helpt mensen werken met techniek, zodat hun technische vaardigheden passen bij het werk dat ze doen. Van brede technische training tot werken met specifieke systemen.
Heb je de smaak van het studeren te pakken? Specialiseer je met een educatieve master, verdiep je in je vakgebied met een cursus of haal versneld een extra lesbevoegdheid voor een ander (bèta) schoolvak. Er is keuze genoeg!
Je vindt de mogelijkheden op www.fontys.nl/educatie.
Benieuwd wat er allemaal staat te gebeuren tot en na het aanmelden voor deze opleiding? Bekijk het hele aanmeldproces.
Meld je aan voor de Open dag, een online voorlichting of één van de andere activiteiten om kennis te maken met de opleiding.
We helpen je graag verder.