Thema's Educatie
We houden je graag op de hoogte
Via onze nieuwsbrief houden we je op de hoogte van de thema's. Deze informatie komt automatisch naar je toe als je je aanmeldt voor onze nieuwsbrief. Handig, want dan ben je ook direct op de hoogte van nieuwe (gratis) kennisevents waar je aan kunt deelnemen.
Meld je aan voor nieuwsbrief Fontys Educatie5 onderwijsthema's
Diversiteit en inclusiviteit binnen het onderwijs
Mensen zijn zich steeds bewuster van de systematische ongelijkheid in de samenleving en in het onderwijs. Diversiteit staat voor diverse factoren. Denk hierbij aan mensen met een beperking, mensen met verschillende seksuele voorkeuren, verschillende culturele en etnische achtergronden. Inclusie gaat meer over het laten werken van deze mix. Hoe zorg je ervoor dat diverse mensen met diverse achtergronden elkaar begrijpen en dezelfde ruimte ervaren?
Innovatie in het onderwijs
Het onderwijs is constant in beweging! De maatschappij verandert en onderwijsinstellingen moeten doelgericht blijven innoveren om aan te sluiten bij de hedendaagse maatschappij. Door innovatie kunnen onderwijsprocessen worden vereenvoudigd en kan (nieuwe) technologie anders of beter worden ingezet. Leerlingen en studenten kunnen aan de slag met nieuwe leertechnieken. Door innovatie kan talent sneller herkend worden en gelijkheid binnen het onderwijs bevorderd worden.
Ontwikkeling van de onderwijsprofessional
Wat maakt eigenlijk dat je een ‘goede leraar’ bent? Sta je als ervaren onderwijsprofessional wel eens stil bij je werkgeluk, hoe je je hele loopbaan wendbaar blijft en hoe je aan je ambities binnen het onderwijs kunt (blijven) werken? Hoe kunnen we beginnende leraren zo goed mogelijk voorbereiden op de praktijk? Hoe sluiten we optimaal aan bij het werkveld? Binnen dit thema kijken we daarnaast ook naar degenen die aan de slag willen in het onderwijs. Bijvoorbeeld welke routes er zijn naar het leraarschap, naast of na een loopbaan in een andere branche.
Naar de themapaginaDe nieuwe leraar
Rondom dit thema gaan we op zoek naar de ‘nieuwe leraar’. Een leraar die leerlingen niet alleen lesgeeft, maar die ook talent ziet en coach is. En die ook zelf gecoacht wordt om nog beter in zijn vak te worden. Of de leraar die twee bevoegdheden heeft, zodat hij breder inzetbaar is. De leraar die de belevingswereld van kinderen en jongeren volgt en begeleidt en die om weet te gaan met veranderingen op school en in het onderwijs.
De leerling/student centraal
Als je werkt in het onderwijs krijg je te maken met allerlei verschillende leerlingen en studenten. Dat maakt je vak boeiend, maar soms ook een uitdaging. Binnen dit thema gaan we in op allerlei facetten rondom de ontwikkeling van de leerling/student en hoe je daar als onderwijsprofessional zo goed mogelijk in kunt begeleiden.
Ook tussendoor graag op de hoogte?
Op onze LinkedIn pagina houden we je up-to-date.
Laat je inspireren op LinkedIn