Met jouw visie draag je grensoverstijgend bij aan vernieuwend (aardrijkskunde) onderwijs.
Als eerstegraadsdocent aardrijkskunde geef jij les aan leerlingen in het (voorbereidend) hoger onderwijs. Kies jij voor de bovenbouw van havo/vwo of vind je jouw uitdaging in het hbo? Ook in een bredere rol ben jij klaar om het onderwijs te vernieuwen, bijvoorbeeld als beleidsmaker of sectieleider.
Na de opleiding kun je aan de slag als:
Met jouw masterdiploma Leraar Aardrijkskunde geef jij les aan leerlingen van de bovenbouw van havo en vwo. Daar spoor je leerlingen aan zelf een mening te vormen over ingewikkelde uitdagingen. Van de klimaatcrisis tot aan ongelijkheid in de wereld.
Met een eerstegraads bevoegdheid mag je ook lesgeven aan het hbo. Daar leer je leerlingen werken met geografische informatiesystemen, onderzoeksmethoden en veldwerk. Je geeft les in allerlei onderwerpen: van fysische geografie tot demografie en sociaal-culturele ontwikkelingen.
Met jouw kennis en ervaring in het onderwijs breng jij vernieuwing op scholen. Een rol als onderwijscoördinator is dan een mooie stap in je loopbaan. Je zorgt ervoor dat scholen het curriculum volgen en traint nieuwe docenten om aardrijkskunde op niveau te geven.
Denk jij graag mee over de ontwikkeling van het onderwijs? Vooral voor het vak aardrijkskunde? Dan is een baan als beleidsmedewerker iets voor jou. Op een school of voor een scholengemeenschap, maar ook op regionaal of landelijk niveau.
Jij onderzoekt aardrijkskundeonderwijs in de praktijk. Dat betekent dat je kijkt naar het onderwijs zelf. Je vindt antwoorden op vragen zoals: hoe kun je het onderwijs verbeteren en hoe stemmen we het beleid af op modern onderwijs?
Nog niet uitgestudeerd? Dan kun je je verder specialiseren met een tweede master, bijvoorbeeld in het ontwikkelen van toetsen of in het gedrag van leerlingen. Of volg een educatieve cursus.
Je vindt de mogelijkheden op www.fontys.nl/educatie.
eerstejaars
Benieuwd wat er allemaal staat te gebeuren tot en na het aanmelden voor deze opleiding? Bekijk het hele aanmeldproces.
Meld je aan voor de Open dag, een online voorlichting of één van de andere activiteiten om kennis te maken met de opleiding.
We helpen je graag verder.