Welkom bij Fontys: Automotive - Elektrotechniek - Toegepaste Wiskunde - Mechatronica - Werktuigbouwkunde

Leuk dat je interesse hebt in een van onze technische hbo-opleidingen. We kunnen ons voorstellen dat het lastig is om te ontdekken wat nou precies het verschil is tussen deze opleidingen. Daarom helpen we je graag op weg! Op deze pagina vind je info over de verschillende opleidingen en praktische info. En mocht je daarna nog vragen hebben, dan laat het gerust weten! Je vindt onderaan deze pagina de contactgegevens.

De verschillende opleidingen

We bieden vijf verschillende technische hbo-opleidingen aan: Automotive, Elektrotechniek, Mechatronica, Toegepaste Wiskunde en Werktuigbouwkunde. Dit zijn voltijd Nederlandstalige opleidingen. Vier van deze opleidingen worden ook in het Engels aangeboden, namelijk Automotive Engineering, Electrical and Electronic Engineering, Mechatronics en Mechanical Engineering.

Wil je liever studeren naast je baan? Dat kan! De opleidingen Elektrotechniek en Werktuigbouwkunde kennen ook een deeltijdvariant.

Onze opleidingen starten allemaal in september. De opleidingen Elektrotechniek en Werktuigbouwkunde hebben ook een tweede instroommoment, namelijk in februari.

Waarom een technische opleiding in Eindhoven?

• Je studeert in de Brainport regio, met allerlei hightech bedrijven in de buurt
  • Enorm veel vraag naar goedopgeleide technici, dus met die baan zit het wel goed
  • Een gloednieuw en modern gebouw op het terrein van de TU/e in Eindhoven
  • Aandacht voor jouw persoonlijke ontwikkeling
  • Bèta Ritme helpen studenten wanneer studeren niet vanzelf gaat

Klik hier als je meer wilt weten over Bèta Ritme.

Verschil hbo en universitaire opleiding

Het grootste verschil tussen een hbo-opleiding en een opleiding aan de universiteit, is dat een hbo-opleiding gericht is op kennis direct toepassen in de praktijk en een universitaire studie meer gericht is op wetenschappelijk onderzoek.

Bij een hbo-opleiding:
  • Is er een goede mix tussen theorie (kennis) en praktijk;
  • Ga je aan de slag met opdrachten vanuit het bedrijfsleven;
  • Werk je ook aan je soft skills, zoals presenteren;
  • Zijn er in het gebouw verschillende labs aanwezig waar je meteen zelf aan de slag kunt.

Welkom in gebouw Nexus!

Kom een kijkje nemen in ons gebouw op het TU/e-terrein

Opbouw van een 4-jarige technische opleiding bij Fontys

De labs

In de zomer van 2019 zijn onze opleidingen verhuisd naar het nieuwe gebouw Nexus op het Tu/e-terrein. Je vindt hier wel tien verschillende labs! Ieder lab wordt voor andere toepassingen gebruikt. Zo vind je in het Objexlab 3D-printers en een metaallasersnijder in het Techniekatelier.

Als student van een van onze opleidingen, mag je gebruik maken van de verschillende labs. Natuurlijk wel pas als je weet hoe alle machines werken. Daar word je met behulp van onze docenten in begeleid. Nieuwsgierig naar de labs die je kan vinden in het gebouw Nexus? Onze studenten geven je graag een rondleiding. Bekijk hieronder de verschillende video's.

Tour langs de labs in en rondom het Atrium

Het Atrium is het middelpunt van al onze opleidingen. Paula laat het je zien

Het Techniekatelier

Joost vertelt welke machines er allemaal staan

De elektrotechnische labs

Anton begeleidt je graag door alle labs.

Het Objexlab en het Productielab

Ga je mee met Hilko?

De werkplaats van Automotive

Sjors neemt je mee op tour.

Nieuwsgierig geworden om onze labs met eigen ogen te zien? Of wil je meer weten over een van onze opleidingen? Meld je dan aan voor een open dag of kom gezellig een middag proefstuderen.

Wist je dat we sneak preview kalenders hebben van onze opleidingen? Een sneak preview kalender is een online agenda van een van onze studenten. En jij kan deze agenda inzien! Je ziet dan allerlei mini-colleges, puzzels, opdrachten en afspraken, zodat jij een goed beeld krijgt van deze opleiding. Nieuwsgierig geworden? Je vindt de kalenders hier!

De studenten-ambassadeurs zijn het gezicht van hun opleiding. Ze vertellen graag over hun ervaringen tijdens voorlichtingen op middelbare scholen, op open dagen en beantwoorden ook graag al jouw vragen! Daarnaast kunnen medestudenten ook bij de studenten-ambassadeurs terecht met ideeën en tips met betrekking tot hun opleiding. Nieuwsgierig naar wie dit studiejaar de ambassadeurs zijn? Ze stellen zich graag aan je voor.

Anton Belterman

Student Elektrotechniek

ik heb een vraag aan Anton

Jelle de Haas