De wereld verandert, de student verandert en het onderwijs verandert. Als docent en medewerker van Fontys groei je mee in een nieuwe rol waarin je studenten steeds vaker begeleidt, coacht en je meer samenwerkt met andere docenten, collega's en met het werkveld. Het kan helpen als medewerkers elkaar tijdens deze veranderingen kunnen inspireren en kennis kunnen delen. We kijken graag samen met jou welke rollen bij jou passen en hoe je deze kunt ontwikkelen. Zo ontwikkelen we samen naar een organisatie met wendbare en talentgerichte professionals.

Rollen met de zes Fontys rollen!

Met het dobbelspel 'Rollen met de zes Fontys rollen' geven wij jou en je team handvatten om in gesprek te gaan met elkaar en ligt de focus op ieders persoonlijke ontwikkeling. Je kunt de dobbelsteen naar eigen inzicht gebruiken.

Speltips:

  • rol de dobbelsteen, kies een collega die je het beste bij deze rol vindt passen en vertel waarom je dat vindt.
  • rol de dobbelsteen en vertel hoe jij je verder zou kunnen of willen ontwikkelen in deze rol.
  • Wil jij dit spel ook spelen met je team? Klik op onderstaande button en mail ons jouw bestelling!
Sfeerafbeelding Fontys

De zes Fontys rollen

We kijken graag samen met jou welke rollen bij jou passen en hoe je deze kunt ontwikkelen. Wellicht voel je je als een vis in het water in je rol als expert, maar wil je nog meer je draai vinden in het coachen van je studenten in het werkveld. Een mooie ontwikkelstap waar wij je bij Fontys graag bij helpen!

het rollenmodel

Toolkit: leiding geven aan ontwikkeling

Docenten en medewerkers van Fontys groeien mee in een nieuwe rol waarin ze studenten steeds vaker begeleiden, coachen en meer samenwerken met andere docenten, collega's en met het werkveld. Onze medewerkers zijn de spil voor de ontwikkeling van Fontys for Society. En daarom is de rol van leidinggevende heel belangrijk. Met deze toolkit helpen wij jou leiding te geven aan deze ontwikkeling. We geven je handvatten waarmee jij en je team aan de slag kunnen.

naar de toolkit voor leidinggevenden

Docent van het jaar Marc Geboers over zijn vak: ‘Authenticiteit is de kern’

Lees verder

Talentontwikkelplein

Je hebt je opleiding en je vakkennis. Maar je beschikt óók over je persoonlijke eigenschappen en jouw eigen, unieke talenten. Wat doe je ermee? En wat heb je nodig voor je verdere ontwikkeling? Ga je voor meer kennis of voor vaardigheden? Kies je voor verbreding of voor verdieping? Fontys biedt medewerkers al vele vormen van ondersteuning om talenten optimaal te benutten.

Ga naar het Talentontwikkelplein voor medewerkers lever eigen professionaliseringsaanbod of initiatief aan

Ontwikkeltraject Bruggenbouwers najaar 2022

Fontys werkt steeds meer samen met het werkveld. Docenten, professionals uit het werkveld en studenten werken, leren en onderzoeken daarbij samen in een hybride leeromgeving. Voor een succesvolle samenwerking is een sleutelrol weggelegd voor de bruggenbouwers uit zowel het onderwijs als het werkveld. Om verder te kunnen ontwikkelen in deze rol, biedt Fontys een ontwikkeltraject aan voor bruggenbouwers.

Bekijk het programma en de film van collega-Bruggenbouwers

Media & inspiratie

Inspirerende podcasts, filmpjes en interviews over ontwikkeling en professionalisering vind je hier.

Laat je inspireren

Nieuws

{{ feed.properties.publicationDateDay }} {{ feed.properties.publicationDateMonth }}