Studeren bij Fontys Lerarenopleiding Tilburg

Sfeerafbeelding Fontys

Jouw toekomst begint bij je dromen en ambities. Bij Fontys zijn er volop mogelijkheden om die dromen waar te maken. Denk groter en kom studeren bij Fontys Lerarenopleiding Tilburg!

Bij Fontys ben je geen nummer

Bij Fontys Lerarenopleiding Tilburg (FLOT) ben je geen nummer. Integendeel. Onze studenten prijzen FLOT vooral om de persoonlijke aandacht en begeleiding die zij van docenten krijgen.

Ruimte voor ambitie

Bij Fontys heb je veel mogelijkheden om te groeien. Groeien als persoon, maar ook als toekomstige professional. Je leert met verschillende mensen om te gaan en je kunt jezelf, naast je studie, actief profileren. Zo kun je bestuurlijk actief worden in de Instituutsmedezeggenschapsraad (IMR), diverse projecten (helpen) organiseren of deel uitmaken van het promoteam van FLOT.

Studenten hebben een stem

Pas als onze studenten tevreden zijn, zijn wij tevreden. Jaarlijks meten wij de tevredenheid en ontvangen we ook landelijke cijfers daarover. Zo weten we aan welke zaken we moeten werken en welke zaken goed lopen. We betrekken hierbij actief onze studenten. Op verschillende manieren kunnen zij hun stem geven en meedenken over het verbeteren van de opleidingen.

Studeren met een functiebeperking

Een functiebeperking, of dat nu van fysieke of psychische aard is, kan er voor zorgen dat studeren je veel energie kost en dat je meer tijd nodig hebt dan iemand zonder beperking. Je krijgt hiervoor de hulp en begeleiding die je nodig hebt. Voor studenten die bijvoorbeeld dyslectisch zijn, werken we bij Fontys Lerarenopleiding Tilburg met het programma Kurzweil. Dat is een programma dat je werkstuk en tentamens voor je voorleest. De meeste studenten halen hierdoor betere resultaten.

Faciliteiten

Fontys is een school van formaat en toch kleinschalig. Dat komt doordat ieder instituut zijn eigen beleid bepaalt. Je profiteert van de goede faciliteiten en uitgebreide studiemogelijkheden, maar ook van de betrokkenheid en persoonlijke aandacht van docenten. FLOT organiseert diverse studiedagen en culturele evenementen. Bij het studentencafé Jazzmans kun je alle dagen terecht voor een lekkere lunch of een gezellige borrel. Verder is er een uitgebreide mediatheek, moderne kantine en niet te vergeten een grote campus. Hier is het vooral in de zomer gezellig toeven met je medestudenten!