Sports and Performance Coaching

  • Omschrijving
  • Inhoud
  • Voor wie?
  • Toelatingseisen en certificering

Omschrijving

Wil jij je verder ontwikkelen op het gebied van mentale begeleiding voor je teamleden of om zelf mentaal sterker te worden zodat je beter kunt functioneren of presteren? Sports and Performance Coaching is een praktische hbo-module, waarbij mentale technieken uit de topsport worden aangeleerd.

De sportpsychologie en bijbehorende technieken in deze cursus zijn niet alleen bruikbaar binnen de sport, maar ook in andere settingen zoals bedrijfsleven, zorg of onderwijs. Het  is een praktische, goed onderbouwde cursus waarbij de deelnemers het geleerde direct in de praktijk kunnen toepassen. De cursus Sports and Performance is bedoeld voor iedereen die wil werken met mentale technieken om beter te presteren.

Inhoud

De module start met een introductie in de sportpsychologie en je leert methoden om mentale ontwikkeling in kaart te brengen. Iedere week leer je met behulp van theorie, oefeningen en opdrachten mentale technieken te beheersen. Deze kun je direct toepassen in je persoonlijke situatie of binnen je organisatie, voor jezelf of een ander (bijvoorbeeld degene die je traint/coacht). De volgende mentale technieken worden behandeld:

  • Doelen stellen
  • Relaxatie en Energizing
  • Positieve zelfspraak
  • Visualisatie

De module Sports and Performance Coaching bestaat uit vijf bijeenkomsten van drie uur. Deze worden begeleid door Nicole Ebben, docent van Fontys Hogeschool HRM en Psychologie. Nicole Ebben is gezondheidswetenschapper, gespecialiseerd in gedragsverandering en sportpsychologie. Zij is tevens projectleider van drie coachingsbureaus Mentale Sportbegeleiding gepositioneerd binnen universitaire Sportcentra en zij won hiermee de Denk Groter Prijs in 2016.

Voor wie?

Sports and Performance Coaching is bedoeld voor zowel sporters als trainers en coaches verbonden aan (top)sportverenigingen. De module is ook geschikt voor bedrijven, organisaties of personen waarbij het leveren van een prestatie een belangrijke rol speelt. Maatwerk is mogelijk. Bij maatwerk wordt in overleg gekeken hoe deze module zo optimaal mogelijk kan worden ingezet binnen je organisatie en specifieke situatie. Wij kunnen deze module incompany verzorgen. Voor meer informatie of vragen kun je contact opnemen via zakelijkhrmenp@fontys.nl.

Toelatingseisen en certificering

Er zijn geen toelatingseisen.

Na afloop ontvang je een bewijs van deelname.

Cursusniveau
HBO
Kosten
€ 995,– (BTW Vrijgesteld)

Contact

Neem voor meer informatie contact met ons op:
Fontys Hogeschool
HRM en Psychologie
Grace Hoop

Sfeerafbeelding Fontys